Eten en Drinken…

Eerlijk staat voor duurzaamheid. We maken (zoveel mogelijk) gebruik van eerlijke, biologische producten en ondersteunen leveranciers die nog geen geld hebben voor de dure biologische certificeringen maar wel mooie producten maken met respect voor de natuur. We preferen daarom duurzaam en lokaal boven ‘gewoon’ biologisch. We geloven erin dat dit de weg is om duurzaam wereldwijd te laten groeien. Alle producten zijn vrij van toegevoegde smaakversterkers.Op de kaart vind je heerlijke verse en gezonde ontbijt en lunchgerechten.  Pannenkoeken, sandwiches, tosti’s, verse soep, salades or een falafel burger. Bijna alle gerechten zijn ook verkrijgbaar als vegan of glutenvrije optie.

Ons ‘signature ‘brood is ambachtelijk en handgemaakt met de beste ingrediënten, door ‘Bakery Institute’, zonder toevoeging van broodverbeteraars of smaakversterkers. Ook hebben we lokaal gebakken gluten/lactosevrij brood.

De koffie en thee komen van Rumbaba, een lokale koffiebrander uit Amsterdam-Oost. Heerlijk en mooie producten met liefde gemaakt door mensen die continu zoeken naar de beste herkomst en smaak. Niet biologisch gecertificeerd maar juist van kleine duurzame boeren die (nog) geen geld hebben voor dure keurmerken, want…wij vinden het belangrijk juist hen te ondersteunen.

De dagsoep maken we zelf van verse ingredienten en daarnaast hebben we regelmatig ook soep gemaakt door De Verspillingsfabriek, zo leveren we een extra bijdrage aan het verminderen van voedselverspilling (jaarlijks in Nederland 5 miljard euro).

Onze kip heeft het label Rouge keurmerk; langer leven, goede voeding, meer ruimte en geen antibiotica. De eieren zijn kakelvers van vrije uitloop kippen van boerderij Eibaar in Den Bommel. Via deze webcam kun je live de kippen buiten zien lopen.